10 goede redenen om Leiden te bezoeken:

Leiden is de stad waar iedereen zich thuis voelt! Locaties die u kunt bezoeken.

  1. De mooiste grachten

Waar u ook bent het valt op: het water. Leiden heeft op Amsterdam na de meeste grachten. Het is daarom ook aan te raden om een boottocht te doen door de Leidse grachten.

picture 1

 2. Terrasjes

Leiden is niet voor niks bekend om “de studentenstad”. Overal zijn terrasjes waar u gezellig wat kan drinken wanneer er een zonnetje is. De meeste terrasjes zijn op of aan de grachten waardoor het nog gezelliger wordt.

picture 2

3. Uitgaansleven

Het nachtleven in Leiden is levendig. Er zijn genoeg barrentjes en clubs waar u heen kunt gaan.

picture 3

4.  Cultuur

Theater, muziek, tentoonstellingen, lezeingen, er is genoeg te beleven. Het progamma kunt u vinden op deze site: https://www.visitleiden.nl/nl/uitagenda

picture 4

5. Restaurants

Om Leiden echt te leren kennen, moet u eigenlijk langer dan één dagje blijven. Leiden heeft een keur aan gezellige en comfortabele hotels en Leiden telt honderden restaurants, eetcafés en kroegjes. Alle denkbare keukens zijn vertegenwoordigd en in iedere prijsklasse is er wat te vinden.

picture 5

6. Musea

Leiden heeft heel veel musea. molenmuseum,museum over de oude egyptenaren grieken en romeinen Rembrandt zijn meesterwerken, Naturalis met dinosaurusskeletten, wajangpoppen uit Indonesie, informatie over het leids ontzet, een reis door het menselijk lichaam.

picture 6

7. De winkels

Leiden staat bekend om de Haarlemmerstraat, dit is een lange winkelstraat. Buiten deze winkelstraat zijn er nog heel veel vintage winkels, souvenierwinkels,en andere speciaalzaakjes die het shoppen net iets leuker maken.

picture 7

8. Evenementen

Het hele jaar door is er iets te doen in leiden. De bekenste evenementen zijn lakenfeesten, leids onset, leidse filmdagen.

picture 8

9. Bereikbaarheid

Leiden is heel goed te bereiken. U kunt er gemakkelijk heen met de trein en bus. Vanaf Amsterdam gaat er een trein direct naar leiden. Ook vanaf Den Haag.

picture 9

10. Geschiedenis

Leiden staat bekend om zijn geschiedenis. Er zijn heel veel locaties dat u kunt bezoeken om meer te weten te komen over  het leids ontzet, het ontstaan van leiden etz. Leiden heeft als eerste een universiteit gekregen van Willem van Oranje als dank voor het verzet tegen de Spanjaarden.

picture 10

We hebben een aantal hele mooie aanbiedingen lopen. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een speciale spa actie. Voor 99 euro kunt u overnachten, genieten van een spa speciale behandeling en krijgt u een heerlijk ontbijt.

https://www.muthuhotels.com/clumber-park-hotel/en/offers/mgm-muthu-holidays-summer-spa-break.html  en boek direct op onze website.

mgmlogo

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: